Vulkanen

De mooiste vulkaantoppen

In de Auvergne vind je schitterende vulkaantoppen. Deze liggen allen in het Parc Naturel Régional des Volcans d’Auvergne, het grootste en één van de oudste regionale parken van Europa. Vanaf de vulkaantoppen heb je een prachtig uitzicht.

De Puy de Dôme, één van de beroemdste vulkaantoppen van de Auvergne, is 1.465 m hoog. De top bereiken loont zeker. Je kijkt uit over de schitterende Chaîne de Puys en de rest van de omgeving. Werkelijk adembenemend!
Je kan bij de Puy de Dome omhoog wandelen, maar makkelijker is het om de trein naar de top te nemen. Boven kan je een mooie wandeling maken en de vele parasailers bewonderen.

Puy de Dome met Puy de Pariou op de voorgrond

De Puy Mary behoort tot de reuzen van de vulkanen van de Auvergne. Deze vulkaan (met een hoogte van 1.783 m) bestaat uit vele lagen gestolde lava. De Puy Mary trekt jaarlijks 600.000 bezoekers. Er is zelfs slijtage opgetreden door de vele beklimmingen van toeristen.

Vanaf de pas loopt een trap omhoog, maar de route variante is veel rustiger en mooier!

De Puy de Sancy is met 1.885 m de hoogste bergtop van de Auvergne. Het gebied rondom de vulkaantop, Massif du Sancy, is meer dan 3 miljoen jaar geleden ontstaan. De lava heeft dit gebied bijzonder vruchtbaar gemaakt. Bij De Puy de Sancy is een kabelbaan en vanaf daar kan je goed de top beklimmen via prima paden.

Op weg naar de top