Het chalet

Wij hebben onze vakantiewoning gekocht in 1995 en zijn sindsdien bezig geweest met verbouwen en verbeteren van onze woning.

Auvergne vakantiewoning binnen Auvergne vakantiewoning binnen
Auvergne vakantiewoning kamer Auvergne vakantiewoning kamer
Vakantiewoning Auvergne keuken Vakantiewoning Auvergne keuken

Uitgebreide beschrijving van ons huis.

De in 1994 onder architectuur gebouwde op het zuidwesten gelegen vrijstaande woning staat op ruim 520 m2 eigen grond aan de rand van het villawijkje met een riant uitzicht op en over de omgeving. 
Het chalet is gebouwd op een helling en bereikbaar via een trap of via een stijgend pad.    

Het huis beslaat een inwendige oppervlakte van circa 100m2, bestaande uit een ruime living met halfopen keuken ter grootte van een kleine 40 m2, een halfniveau etage met ruime badkamer (met wastafel, douchecabine en wasmachine), apart toilet en een eerste slaapkamer met tweepersoons- 
bed en eigen balkon op het zuiden. Op de bovenverdieping bevindt zich een tweede riante slaapkamer met eigen wastafel en een tweepersoons bed (separate matrassen) met aangrenzend een ruime vide waarop zich nog een tweetal eenpersoonsbedden (alsmede een kinderbedje) bevinden. 

Het geheel is luxe en sfeervol ingericht. In de woonkamer is een zithoek met t.v .(satellietontvangst met o.a. alle Nederlandse zenders), video en uitgebreide hifi-installatie aanwezig. Vanuit de woonkamer heeft u toegang tot het ruime terras. Er is prima terrasmeubelair en parasol aanwezig. Ook is er een elektrische barbeque. Er is zowel in de woonkamer als op de bovenverdieping sprake van massieve parketvloeren. En voor alle ramen zijn er horren aanwezig.

In de keuken treft u aan een luxe inbouwkeuken met grote koelkast en vriesvak, hete luchtoven met gril, vier elektrische kookplaten, wasemkap, vaatwasser, magnetron, elektrische sinasappelpers, elektrische waterkoker, koffiezetapparaat en een broodbakmachine waarmee u uw eigen brood kan 
bakken! Er is daarnaast sprake van een uitgebreid assortiment servies, schalen, pannen en glaswerk.

Alle vertrekken zijn elektrisch te verwarmen, terwijl alle ramen en deuren aan de buitenzijde beschikken over luiken om eventueel zowel de zon/warmte als de kou buiten te houden. Daarnaast zijn er voor alle 
ramen en deuren horren aanwezig. Tenslotte is er in de kamer een fraaie houtkachel met venster aanwezig, waarvoor onbeperkt hout gereed ligt.

Verder is er een terras op het westen waar u kan genieten van de ondergaande zon én een terras  op het zuiden waar u nog even eerder van de zon kunt genieten.